E-mail szolgáltatások

Az internetes kommunikáció elterjedésének köszönhetően mára már szinte mindenki rendelkezik legalább egy e-mail címmel, hiszen az a hétköznapi és üzleti élet elengedhetetlen részévé vált. Nap mint nap tömegével váltunk levelet elektronikus formában, cégek, vállalkozások esetében ez több tíz, de akár száz e-mailt is jelenthet.

Az interneten rengeteg ingyenesen elérhető e-mail fiókot találhatunk, ezekre egyszerűen, néhány adatmegadása után regisztrálhatunk. A legnépszerűbb email fiókok többek között, hogy csak egy párat említsünk a gmail.com, a hotmail.com, a Magyarországon működőek közül a citromail.hu, vagy a freemail.hu. Ezek az ingyenesen regisztrálható e-mail szolgáltatások inkább a magánéletben használatosak. Ezek mellé automatikusan kapunk egy bizonyos nagyságú tárhelyet, ahol a be és ki érkező leveleinket tárolhatjuk.

Vállalkozásunk, üzletünk számára célszerű saját, egyedi domain végződésű e-mail címet használni, mint például a info@vallalkozasom.hu, vagy nevem@uzletem.hu. Cégek és vállalkozások szempontjából mindenképpen előnnyel jár egy saját e-mail cím, hiszen növeli cégünk elismertségét.

Az egyedi e-mail cím már a szolgáltatótól függően különböző költségekkel fog járni. Ebben az esetben tárhelyünk mérete az általunk megválasztott díjcsomagtól függ majd.

Tárhelyünk méretének megválasztásán felül egyéb kiegészítő szolgáltatások közül választhatunk, mint például a SPAM (kéretlen levelek) szűrés, a vírus szűrés és az e-mailek átirányítása. Mindenki számára problémát jelentenek a kéretlen e-mailek, reklámanyagok melyek elárasztják az e-mail fiókunkat, megnehezítve munkánkat, ráadásul ezek veszélyes tartalmakat, vírusokat is hordozhatnak.

Leveleink hozzáféréséhez különböző szoftver és webalapú felületet használhatunk, mely történhet a POP3 (Post Office Protocol V3) vagy az IMAP (Internet Message Access Protocol) használatával egyaránt.

A POP3 alkalmazásával különböző e-mail kliensek, például az Outlook Express, a Thunderbird, vagy az Office Outlook segítségével férhetünk leveleinkhez, melyeket a kiszolgáló szerveréről töltünk le saját számítógépünkre. Előnye, hogy offline üzemmódban is hozzáférhetünk leveleinkhez, valamint egy véletlenszerű törlés esetén újra lekérhetjük emailünket, hiszen az véglegesen csak a szerverről való törlés után vész el. Hátránya ezzel szemben, hogy leveleink csak az adott számítógépről elérhetőek, ahová letöltöttük őket.

Az IMAP a POP3 mellett a legelterjedtebb lehetőség leveleink lekéréséhez. Az IMAP esetében e-mailjeinket nem másoljuk számítógépünkre, azok a mail szerveren lesznek tárolva és webfelületen érhetjük el őket. Ennek előnye, hogy e-mailjeink nem terhelik számítógépünket, ráadásul bárhol, bármilyen számítógépről, bár csak online módban de hozzájuk férhetünk.

Manapság a különböző okos telefonok rohamos elterjedésével egy időben fontossá vált a mobil internetezés, hiszen így bárhol bármikor, egy adott üzleti úton is könnyen hozzá férhetünk e-mail fiókunkhoz, leveleinkhez. Mára szinte minden mobil készülék képes erre, különböző alkalmazások segítségével bárhol, bármikor, ráadásul azonnal megkapjuk a számunkra küldött e-maileket. A legtöbb e-mail szolgáltató már szintén tudja ezt, például a Gmail, vagy a Magyarországon működőek közül a Citromail, akik kifejezetten törekedtek szolgáltatásuk mobiltelefonra való optimalizálására.

A mobil internet és e-mail szolgáltatásokat semmiképpen se hagyjuk figyelmen kívül, lássuk és használjuk ki ezek előnyeit!

Megbízható tárhelyet keres? Kérje ajánlatunkat!

Kategória: E-mail, honlapkészítés Budapest, weblapkészítés Budapest

Honlapkészítés info

Telefon: 30/599-09-99

Ügyfélszolgálatunk minden nap
8-20 óra között hívható.

Ajánlatkéréshez kattintson ide!


Töltse le most
"Honlapkészítés egyszerűen"
című tanulmányunkat

(Kattintson a képre)

Jogi dolgok

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.
(2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.
|+36 30 690 9394 | teratarhely.hu | info@teratarhely.hu)

Adatvédelmi szabályzat

Impresszum

Önbizalom növelés