Domain regisztráció

A domain név (ejtsd: domén) egy egyedi azonosítóként szolgáló internetes cím (pl: www.weboldalam.com, www.tudatossag.hu), mely a keresett honlaphoz, weboldalhoz, bloghoz vagy webáruházhoz vezet el minket.

domain regisztráció

 

Weboldalunk domain nevének kiválasztása kulcsfontosságú, sok szempontot kell figyelembe vennünk, megfelelő időt fordítani kiválasztására.

 • Ügyeljünk rá, hogy domain nevünk minél inkább utaljon honlapunk tartalmára, témájára és tevékenységi körére. Keresőoptimalizálás szempontjából a leghasznosabb, ha domain nevünk honlapunk tartalmával legrelevánsabb kulcsszót tartalmazza (tehát ha például cégünk Kiss és Társa Kft., mely nyílászárókat értékesít, koránt sem célszerű a www.kissestarsakft.hu nevet választanunk, helyette válasszuk inkább pl. a nyilaszarok.hu domain nevet).
  .
 • A választott domain név legyen beszédes, mégis rövid, tíz karakternél csak nagyon indokolt esetben válasszunk hosszabbat.
  .
 • Fontos, hogy könnyen megjegyezhető, lediktálható legyen, ennek érdekében számokat, kötőjeleket és különleges karaktereket lehetőleg ne tartalmazzon.
  .
 • Jelenleg, már lehetőségünk nyílt az ékezetes domain nevek választására, használatára is, de egy ékezetes domain névvel koránt sem biztos, hogy minden esetben eljutunk a kívánt oldalra. Ennek ellenére fontos ezen nevek befoglalása is, ha domain nevünk eredetileg például tevékenységünk, vagy cégünk nevéből adódóan tartalmazna ékezeteket. (Pl. nyilaszarok.hu domain mellé érdemes lefoglalni a nyílászárók.hu domaint is.)
  .
 • Amennyiben tehetjük, domain nevünket úgy válasszuk, hogy annak az írás és a kiejtés módja ne különbözzön, ha mégis a későbbi problémák elkerülése érdekében szerencsés ezekből is mindkét verziót lefoglalnunk, hogy azt már más ne jegyezhesse be.
  .
 • Ha domain nevünk könnyen elírható, akkor szintén érdemes ezen változatokat is befoglalnunk. Ugyancsak javasolt a kötőjelesen írt változat lefoglalása is.
  .
 • Domain nevünk soha ne legyen és nem is lehet semmilyen formában már létező, védett márkanevet magába foglaló domain név.
  .
 • A név kiválasztása után a következő döntésünknek a domain név végződésének meghatározása kell hogy legyen, mely lehet magyar (.hu), nemzetközi (.com) vagy 2006 óta akár „.eu” végződésű is. Amennyiben weboldalunk külföldön is érdekelt vagy értékesít, célszerű a „.com” végződést választanunk, esetleg mindhármat lefoglalnunk.
  .
 • Kiválasztását követően ellenőriznünk kell, hogy a név nem e foglalt, már létező domain név. Ezután kezdődhet maga a regisztrációs folyamat, illetve annak szabályzatának megismerése és a domain igénylőlap kitöltése.

 

.hu domain regisztrációhoz kattintson ide

.com domain regisztrációhoz kattintson ide

.eu domain regisztrációhoz kattintson ide

Egyéb domainekhez kattintson ide

Honlapkészítés info

Telefon: 30/599-09-99

Ügyfélszolgálatunk minden nap
8-20 óra között hívható.

Ajánlatkéréshez kattintson ide!


Töltse le most
"Honlapkészítés egyszerűen"
című tanulmányunkat

(Kattintson a képre)

Jogi dolgok

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.
(2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.
|+36 30 690 9394 | teratarhely.hu | info@teratarhely.hu)

Adatvédelmi szabályzat

Impresszum

Önbizalom növelés