A keresőoptimalizálásról

Ha szeretnénk megfogalmazni a keresőoptimalizálás definícióját, akkor az valahogy így nézne ki:

A keresőoptimalizálás az a tevékenység, melynek eredményeként egy weboldal, adott kulcsszavakra vagy kulcskifejezésekre, a kereső találati listáján elöl jelenik meg, vagy jobb pozícióba kerül mint, volt.

 

De mit is jelent ez a gyakorlatban?

Nézzünk egy fiktív példát. Adott egy cégvezető, aki úgy dönt, hogy szeretne vállalkozásának új könyvelőt, mert nincs megelégedve a jelenlegivel. Így aztán felmegy az Internetre és beírja, pl. hogy „könyvelés VII. kerület”.
Ezek után, a találati lista elejéről kiválaszt könyvelőirodát, akivel felveszi a kapcsolatot. Ha könyvelőiroda vezetője jó szakember, és mind telefonon, mind személyesen meg tudja a cégvezetőt, akkor máris indul a közös munka.

Ha Ön az a VII. kerületi könyvelőiroda vezetője, aki felismerte az Internetben rejlő lehetőségeket, és ráadásul előkelő helyen szerepelt a Google találati listájában, akkor most van egy plusz ügyfele.

Tehát a keresőoptimalizálás gyakorlati haszna az ügyfélszerzés. És ha Önnek olyan a vállalkozása, amellyel meg tudja oldani mások problémáját (legyen az termék, vagy szolgáltatás), akkor a keresőoptimalizálás segítségével Ön is szerezhet új ügyfeleket.

Azért mégsem olyan egyszerű mindez, mivel minden területen elég nagy a verseny, sok a konkurencia, és mindenki szeretne a találati lista elejére kerülni, ezáltal új ügyfeleket szerezni.

 

 A keresőoptimalizálás lépései:

Az alábbiakban áttekintjük a keresőoptimalizálás főbb lépéseit:

 1. Egy keresőbarát weboldal elkészítése
  • Ha nincs weboldal, nincs mit optimalizálni, tehát első körben mindenképp kérjen ajánlatot weboldalkészítésre.
  • Ha velünk készítteti el weboldalát, a keresők számára bejárható módon készítjük el azt.
   ..
 2. Kulcsszavak, kulcskifejezések meghatározása
  • Meg kell határoznunk azokat a szavakat, kifejezéseket, amelyekre szeretnénk, hogy a találati listán előkelő helyen szerepeljen az oldal.
  • Fontos a kulcsszavak és kulcskifejezések pontos felmérése. (Az előző példában felesleges lett volna csak „könyvelés” címszóra optimalizálni, ugyanis egy pécsi könyvelőirodának nem releváns a Budapest VII. kerületi ügyfél.)
  • Ha megvannak a kulcsszavak, kulcskifejezések, akkor használja azokat minél többet a weboldalon (javasolt kulcsszósűrűség: 2-8 %). Ne használja értelmetlenül, vagy felsorolásszerűen a kulcsszavakat.
   .
 3. Meta tag-ek beállítása
  • Ezeket az Ön webmestere fogja beállítani a honlapkészítés során.
   Ezek a következők:

   • Oldal címe (title): foglalja össze az oldal címét 60 karakterben.
   • Leírása (description): írja le 160 karakterben miről szól az oldal.
   • Kulcsszavak (keywords): néhány kulcsszó.
    .
 4. Linképítés
  • A weboldal annál előkelőbb helyre kerül minél több releváns külső link mutat rá. (Pl. egy könyvelőirodának releváns egy másik könyvelő cég, vagy pénzügyi tanácsadó weblapjáról szerzett link, mint mondjuk egy csokiszökőkúttal foglalkozó weboldal linkje.)
  • A belső linképítés során ügyelni kell arra, hogy mindig működő linkeket adjunk meg.
  • A linképítést lehet sajátkezűleg is elvégezni (releváns oldalakról, linkkatalógusokból, keresőkből), vagy lehet egy szakcéggel elvégeztetni.
   .
 5. Tartalomfejlesztés
  • A kereső a folyamatosan bővülő tartalmat sokra értékeli, mivel látja azt, hogy az oldal „él”, foglalkoznak vele, bővítik azt.
  • Legcélszerűbb erre egy blog létrehozása, amibe mondjuk hetente publikál 1-1 cikket. (1 cikk mondjuk fél-egy A4-es oldalnyi szöveg. Biztos vagyok benne, hogy a saját szakmájáról tud írni.)

 

Megéri a keresőoptimalizálásért fizetni?

A keresőoptimalizálás (hacsak nem Ön végzi) bizony költséges munka, ugyanis az Ön összes konkurensét leküzdve kell az Ön vállalkozását előkelő helyre felhozni a keresőben. Ez sok esetben hónapokba telik.

De gondoljon csak bele! Nem kell havonta folyamatosan óriási pénzeket kifizetni reklámra, hanem a keresőoptimalizálás által folyamatosan új vevőket termel honlapja. Nos igen ennek ára van. Egy egyszeri (nagyobb) költség, és ha kéri, akkor a megtartásnak havi díja van.

A keresőoptimalizálás nem csak egyszeri munka, mivel a piac folyamatosan változik, konkurensei szeretnének az élre törni, így az Ön weboldala által elért eredményeket meg is kell tartani. Ez az Ön döntése.

 

Nos remélem, hogy ez a kis összefoglaló segített abban, hogy tisztában lásson a keresőoptimalizálás területén.

Most pedig kezdjünk bele. Kattintson ide, és kérje ajánlatunkat.

 

 

Kategória: honlapkészítés Budapest, honlapkészítés Miskolc, Honlapkészítés olcsón, keresőoptimalizálás, weblapkészítés Budapest, weblapkészítés Miskolc

Honlapkészítés info

Telefon: 30/599-09-99

Ügyfélszolgálatunk minden nap
8-20 óra között hívható.

Ajánlatkéréshez kattintson ide!


Töltse le most
"Honlapkészítés egyszerűen"
című tanulmányunkat

(Kattintson a képre)

Jogi dolgok

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.
(2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.
|+36 30 690 9394 | teratarhely.hu | info@teratarhely.hu)

Adatvédelmi szabályzat

Impresszum

Önbizalom növelés