Mit tud rólunk a Facebook? Ez most nem honlapkészítés.

A mai bejegyzésben nem a honlapkészítés a téma, hanem a legnagyobb közösségi portál, és annak rengeteg információja.

A kérdésre (nevezetesen, hogy „mit tud rólunk a Facebook?”) a rövid válasz az, hogy MINDENT. A hosszabb válasz az, hogy mindent, amit mi megadunk neki, és amit ő ki tud deríteni rólunk.

Néhány pontban megpróbálom összeszedni:

  1. Személyes adatok (legalábbis a név és az e-mail cím biztosan, de amellett számtalan adatot meg lehet adni, pl. a kapcsolatfelvételi adataink, a lakhelyünk, a kapcsolataink, az iskoláink, a munkahelyeink, a hobbink, az érdeklődési körünk, a kedvenceink, de akár még világnézetünk is).
  2. Fénykép (nem is kell Önnek feltölteni, elég ha egy rokon, vagy egy ismerős bejelöli Önt egy képen)
  3. Ismerősök (be vannak jelölve az ismerősök, és még azt is tudja, hogy kivel milyen kapcsolatban áll, pl. barát, családtag, munkatárs).
  4. Mit szeret (amilyen tartalomnál a like gombot megnyomta, a Facebook máris elmentette és következtet belőle).
  5. Mit csinál a világhálón (egyre több szolgáltatást kapcsolnak össze a Facebookkal, így az látni fogja, hogy Ön épp hol van és mit csinál. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ami a Facebookon belül történik pl. egy csetelés, fényképcsere, vagy egy meghívás, az szintén rólunk árul el információkat.)
  6. Épp hol van (a mobiltelefon be tudja határolnia tartózkodási helyét).

Próbáltam összeszedni a főbb dolgokat, de lehet, hogy ez-az kimaradt. (A Facebook nem egyszerű honlapkészítés volt.)

Szóval a legnagyobb közösségi oldal szinte mindent tud rólunk. Hogy ez jó vagy sem, ezt mindenki döntse el maga. Rengeteg adatot kezelnek, de erre egy szavunk sem lehet, hiszen mi adtuk meg őket. Egyenlőre még csak célzott reklámhirdetésre lehet használni a rendszert. Mondok egy példát:

Vannak a nőcsábász oktatók (olyan fickók, akik megtanítják a csajozást). Facebookon kell egy jól célzott hirdetést létrehozni, be kell állítani az egyedülálló férfiakat 18 és 35 között, és máris el lehet adni nekik egy könyvet. Ha beállítjuk, hogy Budapest, akkor pedig lehet nekik egy tanfolyamot is szervezni.

Ez részben jó, mert jól célzottan megtalálhatnak minket termékekkel, szolgáltatásokkal. Viszont rengeteg információt kiadni magunkról a nagyvilág számára felelőtlenség. Mondok erre is egy példát: tizenéves kislány kitette a Face-ra, hogy nyaralni mennek 1 hétre, és mire hazaért a család, a házat kirámolták.

A megoldás az lehet, ha nem teljes életünket a Facebookon éljük. Ismerek olyan embereket, akik reggel a kávé előtt már benéznek az oldalra, utána egész nap mobilon be vannak jelentkezve, majd munka után még néhány óra Facebook. Véleményem szerint ez nem jó, sőt nem is egészséges.

Egyébként a kíváncsi szemek elől adatainkat elrejteni az „Adatvédelmi hivatkozások” menüben lehet, de természetesen ez a Facebookra nincs hatással, ő továbbra is ott lesz, mindent lát, vagyis „a nagy testvér figyel” 🙂 .

Ahogyan már mondtam, a legnagyobb közösségi oldal nem WordPress honlapkészítés szolgáltatás keretein belül készült, de abban mi tudunk Önnek segíteni: 30/599-09-99

 

Kategória: Honlapkészítés, honlapkészítés Miskolc, weblapkészítés Miskolc, Wordpress, Wordpress honlapkészítés, Wordpress honlapok, Wordpress weboldalak Címke: , , , , ,

Honlapkészítés info

Telefon: 30/599-09-99

Ügyfélszolgálatunk minden nap
8-20 óra között hívható.

Ajánlatkéréshez kattintson ide!


Töltse le most
"Honlapkészítés egyszerűen"
című tanulmányunkat

(Kattintson a képre)

Jogi dolgok

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.
(2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.
|+36 30 690 9394 | teratarhely.hu | info@teratarhely.hu)

Adatvédelmi szabályzat

Impresszum

Önbizalom növelés