Honlapot a honlapkészítőtől, szülni a szülészorvosnál

Múltkori blogbejegyzésemben már beszéltem az olcsó honlapokról (vagyis az óccókról). Nem is feltétlenül az az árral van a gond, hanem a piacon megjelenő kóklerekkel. Bár ez gondolom, más szakmában is fellelhető.

 

Amikor egy cégvezető, vagy cégtulajdonos weboldalt szeretne, mit tesz?

 • Körbenéz, hogy az ismeretségi körben ki lenne, aki képes a honlapkészítésre.
 • Utánakérdez, hogy haveri körben valaki megoldaná-e a dolgot.
 • Megnyitja a Google keresőt és beírja, hogy honlapkészítés, vagy weboldal készítés.

 

A honlapkészítés és az árérzékenység

Ahogyan már többször is mondtam, nem baj, ha a vállalkozás döntéshozója árérzékeny. Nyilván senki sem szeretne irreálisan sokat fizetni egy szolgáltatásért, ugyanis ha valamit meg lehet oldani 80 ezerből, akkor miért fizessünk érte 150 ezret. Ez butaság (és pocséklás) lenne.

Azonban nagyon körbe kell nézni, hogy ki az a „szakember”, vagy bizonyos esetekben inkább szaki, akire rábízzuk a weboldalkészítést. Mert ugyanis néha drágább a leves, mint a hús. Kifoghat egy olyan olcsó honlapkészítőt, aki soha nem készül el a munkával. És ekkor igaz olcsó a munka, de nem lesz eredménye.

 

Mi történik, ha nem hozzáértő honlapkészítő szakembert választ?

 • Nem készül el weboldala
  Több ügyfelem keresett meg azzal, hogy a feladatot, amiben megállapodtak, a honlapkészítő nem tudta elvégezni. (Elvállalta, felvette az előleget, de sajnos nem tudta befejezni, mert vagy nem volt hozzá kedve, vagy nem értett hozzá – mindkettőre volt már példa)
  .
 • Nagyon lassan készül el a honlap
  A jobb eset az, hogy el tudja végezni a munkát, csak nagyon lassan, több hónap alatt. Ez bosszúság Önnek, veszteség (a kiesés miatt) vállalkozásának.
  .
 • Nem kap számlát a weboldalról
  Ez elsőre nem is hangzik rosszul (mert olcsóbb), viszont ha nincs számla, Ön nem tudja bizonyítani, hogy a honlapot az adott „mesterember” készítette el, így ezáltal nem is kell felelnie annak működéséért. Így tehát ad Önnek valamit, aztán vagy jó, vagy nem.
  .
 • Nincs garancia
  Ha Ön nem szakembertől, vagy  „nettóban” vásárol honlapot, akkor nagy a valószínűsége, hogy nem lesz garancia az elkészült weboldalra. Tehát kiszolgáltatja vállalkozását egy webes szakinak. Ő valamit elvégez, aztán ha működik az jó, ha meg nem, hát akkor sorry. Javítani kéne? Hát az nem fogja…
  .
 • Nincs támogatás
  Ezzel nap mint nap találkozom. Elkészül a weboldal és fizetés utána a szaki magára hagyja a megrendelőt („megcsináltam, fizettél, szevasz”). No és abba belegondolt, ha valamit módosítani kell a weboldalon (Pl. telefonszám, vagy cím), esetleg új termékek lesznek, akkor ki fogja a weboldalt frissíteni? No ez jó kérdés. Sok webes szakember a honlap elkészítését követően már nem nyújt támogatást.

 

Nézzük, mire figyeljen a honlapkészítő kiválasztásánál

 • Honlapot a honlapkészítő szakembertől
  Mint ahogyan szülni sem a háziorvosnál szülünk (bár lehet, hogy képes lenne a feladatra), specialista, szülészorvos segítségét kérjük. Akkor vállalkozása miért engedné meg, hogy ne egy honlapkészítő szakember készítse el a weboldalt?
  .
 • Referenciák
  Mindig nézze meg, hogy az adott honlapkészítő milyen referenciákkal rendelkezik, és nyugodtan hívjon fel 1-2 céget és kérdezzen utána. (Pl. milyen volt a kommunikáció, mennyire tartották a határidőket, segítettek-e a domain választásbanmilyen tárhelyet biztosítottak, mennyire volt rugalmas a cég. )
  .
 • Árajánlat
  Sokan úgy gondolják, hogy a szóban kimondott ár az már szuper, és így döntenek. Persze, de gondolja át, hogy mindent tartalmaz az ár? A honlapkészítés díján felül a tárhely és a domain regisztráció költségét is? És mivel nincs leírva, kinél lehet utólag reklamálni? Hát senkinél.
  Én azt javaslom, minden esetben előre kérjen árajánlatot, annak minőségéből egyébként is lehet következtetni az adott szakember igényességére.
  .
 • Ügyfélszolgálat
  Lehet, hogy most úgy gondolja, hogy ez a kérdés másodlagos. De higgye el nekem, hogyha Önnek sürgős kérdése van, vagy ha a weboldalon azonnali változtatás szükséges, akkor az nem tűr halasztást. Vannak esetek, amikor nem 2-3 napon belül van szükség a kívánt információra, vagy változtatásra. Sőt nem ritka, amikor ez sok szakinál 1 hetet is igénybe vesz.

 

Nem akartam megijeszteni , csupán felhívni a figyelmét, hogy nem mindegy, hogy ki a honlapkészítő, aki rábízza cége online megjelenését. Nos ha ezek után segíthetek, kérem keressen.

 

További linkek:

Olcsó honlapok

Webshopok

Kategória: honlapkészítés Budapest, honlapkészítés Miskolc, Honlapkészítés olcsón

Honlapkészítés info

Telefon: 30/599-09-99

Ügyfélszolgálatunk minden nap
8-20 óra között hívható.

Ajánlatkéréshez kattintson ide!


Töltse le most
"Honlapkészítés egyszerűen"
című tanulmányunkat

(Kattintson a képre)

Jogi dolgok

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.
(2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.
|+36 30 690 9394 | teratarhely.hu | info@teratarhely.hu)

Adatvédelmi szabályzat

Impresszum

Önbizalom növelés