Honlapkészítés: WordPress vagy egyedi CMS?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a honlapkészítés során egy már jól bevált, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszert használjanak, mint pl. a WordPress, vagy egy egyedi (általában a honlapkészítő által fejlesztett) rendszerre mondjanak igent.

wordpress-logo-stacked-rgb

 

Ha valaki honlapot szeretne készíteni, nagy segítségére lehet egy CMS (tartalomkezelő) rendszer. Ezek közül a 3 legismertebb a WordPress, a Joomla, és a Drupal. Hogy milyen százalékban használják őket honlapkészítés során, ebbe kár lenne belemenni.

Ezek a rendszerek, mint pl. a WordPress is nyílt forráskódúak, ami azt jelenti, hogy több ezres közösség dolgozik rajta, javítják, fejlesztik. Kezelése viszonylag egyszerű, támogatása és a segítségnyújtás biztosított. És nem utolsó sorban INGYENES.

Hátránynak az róható fel, hogy figyelni kell a folyamatos frissítésre, mert az a hibák, biztonsági problémák javítását szolgáltja (mivel sokan használják, többen foglalkoznak a gyengeségeivel, és a feltörésével is).

Ha egyedi CMS rendszert használ, azt egy cég fejleszti, feltételezhetően profitszerzési alapon, így tehát valamilyen formában fizetni kell érte. A forráskódhoz a fejlesztő tulajdonában marad, azt módosítani nem lehetséges. Éppen ezért biztonsági szempontból sincs akkora kockázatnak kitéve, mint egy WordPress rendszer.

Hátrányaként ugyanazt kell említenünk, mint előnyként, tehát, hogy egy cég, egy csapat fejleszti. Így ha valaki egyedi CMS rendszert használ honlapkészítés során, az kérdéses, hogy meddig kapja meg a támogatást. Továbbá a fejlesztő csapathoz van kötve weboldalával.

 

Az a javaslatunk, hogy honlapkészítés során valamilyen ismert tartalomkezelő rendszert használjon. Így a honlapkészítés után sincs odakötve a fejlesztőhöz, és egy ingyenes, jól támogatott CMS rendszer alatt üzemel weboldala. Mi a WordPress honlapkészítés -re szavazunk.

Várjuk megkeresését a 30/599-09-99 telefonszámon.

Vagy itt is:

Sőt! Ha szeretné megtanulni, segítünk: WordPress honlapkészítés oktatás

Kategória: Honlapkészítés, honlapkészítés oktatás, Weboldal készítés, Wordpress, Wordpress honlapkészítés, Wordpress honlapok, Wordpress weboldalak Címke: , , , , , , , , , , ,

Honlapkészítés info

Telefon: 30/599-09-99

Ügyfélszolgálatunk minden nap
8-20 óra között hívható.

Ajánlatkéréshez kattintson ide!


Töltse le most
"Honlapkészítés egyszerűen"
című tanulmányunkat

(Kattintson a képre)

Jogi dolgok

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.
(2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.
|+36 30 690 9394 | teratarhely.hu | info@teratarhely.hu)

Adatvédelmi szabályzat

Impresszum

Önbizalom növelés