Hogyan lehet egy weboldalból megélni?

A mai kérdés, amit feszegetünk, hogy meg lehet-e élni egy weboldalból, illetve milyen online értékesítési modellek léteznek. (Ezt a kérdést ugyanis a honlapkészítés előtt tisztázni kell.)

 

Vegyük akkor sorra a honlapok típusait:

 1. Hobbi honlap vagy blog
  Tematikus oldal egy bizonyos témára, vagy témakörre. Célja a közösségépítés.
  Profitlehetőség: szakmai elismertség növelése, reklámok kihelyezése, esetleg saját termék, szolgáltatás értékesítése. Honlapkészítés előtt tisztázni kell a témát, illetve a felépítést.
 2. Cégbemutató oldal
  Vállalkozás bemutató oldala, célja, hogy informálja a látogatót.
  A következő lépcsőfok, ha már eladásösztönzés is zajlik az oldalon (vásárlói vélemények, tesztek, videók, időpont foglalás, bejelentkezési lehetőség, stb). A honlapkészítés előtt tisztázni kell, hogy mi a honlap célja, a tájékoztatás csupán, vagy hogy interakciót váltsunk ki a látogatóból.
 3. Értékesítési vagy sales oldal
  Kimondottan értékesítésre létrehozott oldal. Célja, hogy a látogató a végén vásároljon, megrendeljen, tehát valamilyen akciót várunk el tőle. Ez a cél, vagy vásárol, vagy menjen tovább. Esetleg kilépéskor kaphat még egy kedvező ajánlatot. Honlapkészítés előtt mindenképp jelezze, hogy sales oldalt szeretne, mert akkor teljesen más felépítésre lesz szükség.
 4. Tematikus portál
  Egy bizonyos téma, vagy témakör köré szerveződő szakportál, nem egyszer a szakma elitjeinek, vagy feltörekvőinek részvételével. Kiváló lehetőség a saját brand építésére. Mivel nagy látogatottsága lehet, reklámot lehet rajta közzétenni (pl. csatlakozó termék és szolgáltatás), de a szerkesztők saját kínálatukat is népszerűsíthetik. A honlapkészítés előtt meg kell határozni a célt, a felépítést, és hogy milyen funkciói legyenek a portálnak.
 5. Webáruház
  Online értékesítésre, vagy offline bolt online támogatására létrehozott webshop. Ha sikerül kellő látogatottságot elérni, egy webáruház aranybánya lehet. Persze ehhez olyan termékkörre van szükség, ami kielégíti a piac igényeit. A honlapkészítés előtt stratégiát kell kidolgozni a webshop felépítésére és működtetésére.

 

Nos amint látja, IGEN, egy „weboldalból” meg lehet élni. Ebben segítünk mi a weboldalkészítés szolgáltatásunkkal.

WordPress honlapkészítésért keressen itt: 30/599-09-99

Vagy az alábbi linkeken:

Kategória: Honlapkészítés, webáruház, weblapkészítés, Webshop, webshop webáruház, Wordpress, Wordpress honlapkészítés, Wordpress honlapok, Wordpress weboldalak Címke: , , , , , , , ,

Honlapkészítés info

Telefon: 30/599-09-99

Ügyfélszolgálatunk minden nap
8-20 óra között hívható.

Ajánlatkéréshez kattintson ide!


Töltse le most
"Honlapkészítés egyszerűen"
című tanulmányunkat

(Kattintson a képre)

Jogi dolgok

Tárhelyszolgáltató: TeraHost Kft.
(2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.
|+36 30 690 9394 | teratarhely.hu | info@teratarhely.hu)

Adatvédelmi szabályzat

Impresszum

Önbizalom növelés